۱۳۹۴/۰۱/۲۷

ایران و اسراییل بر سر میز مذاکره علمی!؟

يکی از مسئولان پيمان جامع ممنوعيت آزمايش‌های هسته‌ای می‌گويد ايران و اسرائيل در قالب پيمان موسوم به مانورهای ردیابی آزمایش‌های هسته‌ای با يکديگر همکاری کردند. به گزارش روز ۲۴ فروردين خبرگزاری رويترز، لاسينا زربو معاون اجرايی کميسيون مقدماتی پيمان جامع ممنوعيت آزمايش‌های هسته‌ای CTBTO گفته که کارشناسان هسته‌ای ايران و اسرائيل در مانور اردن با يکديگر همکاری داشتند.
پيمان جامع منع آزمايش‌های هسته‌ای در دهه ۱۹۹۰ شکل گرفت. اين پيمان ۴۴ عضو دارد و از حمايت گسترده جهانی برخوردار است ولی برای اين که جنبه اجرايی پيدا کند بايد به تصويب هشت کشور هسته‌ای ديگر از جمله اسرائيل، ايران، مصر و ايالات متحده برسد. به گزارش رويترز، در اين ميان امضاءکنندگان خاورميانه‌ای پيمان به صورت منظم با يکديگر نشست‌های فنی برگزار می‌کنند که از آن جمله می‌توان به مانور اردن در ماه نوامبر و دسامبر پارسال اشاره کرد که هدف آن شناسايی آزمايش‌های هسته‌ای غيرقانونی بود.
"لاسینا زربو در طول سفرش به اسرائيل گفت که ايران در مانور اردن شرکت داشت و مصر نيز بخشی از آن بود. من فکر می‌کنم که همه کشورهای عربی در اين مانور در اردن نماينده داشتند. در طول اين مانور وقتی ما ميزگردها يا ضيافت شام و ناهار داشتيم کارشناسان ايران و اسرائيلی دور يک ميز می‌نشستند. اين يک امر معمول است که در يک حوزه فنی افرادی را دور يک ميز ببينيم که الزامن نقطه اشتراک سياسی ندارند اما می‌توانند در چارچوب علمی از جمله در تاسيسات دو ايستگاه زلزله‌نگاری در اسرائيل و ايران با يکديگر نقطه اشتراک و همکاری داشته باشند. ايستگاه زلزله‌نگاری ايران از سال ۲۰۰۶ غير فعال شد يعنی از وقتی که شبکه بين‌المللی به روز شد و ايران به خاطر برنامه هسته‌ای خود تحريم شد و همين امر انتقال تجهيزات به اين کشور را سخت کرد."
پيمان جامع منع آزمايش‌های هسته‌ای يک سيستم را برای رديابی هر انفجار هسته‌ای طراحی کرده است و دارای بيش از ۳۳۷ تاسيسات نظارتی در سراسر جهان است.
۱۳۹۴/۰۱/۲۴   http://www.radiofarda.com/content/f5-zarbo-on-iran-isreal-jordan-monouver/26953645.html

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر